Suomiretki ♥ MAKEEdesign

Kun äiti on kädentaitaja ja tytär valokuvaaja-kirjoittaja, mahdollisuudet ovat rajattomat. Yhteistyön tuloksena syntyi luonnon monimuotoisuuden kunniaksi ja sitä juhlistamaan uusi korusarja, jonka jokainen malli on saanut inspiraationsa yhdestä Suomen kansallispuistosta.

MAKEEdesign on vuodesta 2007 toiminut perheyritys, jonka kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä Hämeenlinnassa. SUOMIRETKI on kotimanmatkailuun kannustava Instagram-tili, joka on kerännyt jo yli 56 000 seuraajaa. Tiliä ylläpitää Marinella Himari, Kaukokaipuu-matkablogin kirjoittaja ja valokuvaaja, MAKEEdesignin perustajan Päivi Savolaisen tytär.

YK:n yleiskokous on julistanut 22. toukokuuta kansainväliseksi luonnon monimuotoisuuden päiväksi. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä luonnon monimuotoisuudesta sekä tehdä tutuksi ympäristönsuojelua, kestävää luonnon hyödyntämistä ja hyötyjen tasapuolista jakoa. Lisäämällä tilauslomakkeeseen koodin LUONTO, saat loppulaskusta 2 € alennuksen.

Lemmenjoki

Kultalöytö-korvakorut

Kultahistoriastaan tunnettu Lemmenjoki on Suomen suurin kansallispuisto, jonka polut ja historia johdattavat sinut todellisenen kulta-aikaan. Tiesitkö, että vielä tänäkin päivänä Lemmenjoen alueella elää ja kaivaa kultaa joukko todellisia kullankaivajia!

Nouse veneen kyytiin ja anna Kultaisen jokilaakson johdattaa sinut syvälle Saamenmaan sydämeen ja Lapin villiin erämaahan. Voit halutessasi lukea lisää Lapin tarinoita Kaukokaipuu-blogista.

Katso kaikki Kultalöytö-mallit täältä »

Nuuksio

Taikametsä-korvakorut

Nuuksion kansallispuisto on koko perheen retkeilykohde, jonka kauniit metsät, kirkkaat järvet, suot ja laaksot tarjoavat monipuolisen luontoelämyksen. Vieraile myös Suomen Luontokeskus Haltiassa ja sen vaihtuvissa näyttelyissä, ja piipahda yläkerran kahvilaan nauttimaan herkuista ja lasi-ikkunoiden takaa aukeavista upeista maisemista. Voit halutessasi lukea lisää tarinoita Etelä-Suomen luontokohteista Kaukokaipuusta.

Katso kaikki Taikametsä-mallit täältä »
(Taikametsä-korvakorut ovat mallia Limited Edition, eli niitä on tarjolla vain muutama pari.)

Seitseminen

Hopeakaarna-korvakorut

Seitsemisen kansallispuiston vanhimmat kilpikaarnaisten männyt lähentelevät 400 vuoden ikää. Satumainen luonto kuljettaa kävijän vanhoille harjuille, soille ja niityille. Reittejä on tarjolla lähes 60 kilometrin verran, ja osa poluista soveltuu myös lastenvaunuille ja pyörätuolilla kuljettavaksi.

Voit halutessasi lukea tarinan Suomen ehkä onnellisimmasta kansallispuistosta Kaukokaipuu-blogista.

Tilaa korvakorut täältä »

Oulanka

Neidonkenkä-korvakorut

Oulangan kansallispuiston riippusillat, jyrisevät kosket ja komeat könkään ovat kansallispuiston tunnuksen, kauniin ja herkän Neidonkengän reviiriä. Jos olet niin onnekas, että näet tämän kauniin kasvin omin silmin, ole varovainen: Neidonkenkä on hyvin hento ja hidaskasvuinen laji, jonka kehitys siemenestä kukkivaksi kasviksi vie vuosia. Varo siis tallomasta sammalmättäitä, joilla nämä kaunokaiset kasvavat.

Katso kaikki Neidonkenkä-mallit täältä »

Pallas-Yllästunturi

Tunturituuli-korvakorut

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa pääset retkeilemään Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä. Lumikenkäile tykkymetsässä tai kiipeä tunturin laelle ja anna raikkaan tuulen puhaltaa kasvoillesi. Tiesitkö, että täällä voi hengittää Suomen puhtainta ilmaa (jota erään lapinmiehen mukaan vain porojen pierut joskus säväyttävät). Voit halutessasi lukea tarinan Punaisenhiekan autiotuvalta Kaukokaipuusta.

Katso kaikki Tunturituuli-mallit täältä »

Selkämeri

Baltic Sea -korvakorut

Selkämeren kansallispuiston meriluonto ja majakat kutsuvat rauhoittumaan. Aavat maisemat ja meren taivaasta erottava horisontti hypnotisoivat hetkeksi jos toiseksikin olemaan tekemättä yhtään mitään. Varaa mukaan viltti ja hyvä kirja, ja istahda rantakalliolle lukemaan. Voit halutessasi lukea tarinoita Suomen majakoilta Kaukokaipuusta.

Katso kaikki Baltic Sea -mallit täältä »

Repovesi

Foxy Lady -korvakorut

Pienten lampien ja komeiden järvien pilkuttama Repoveden kansallispuisto riippusiltoineen ja Ketunlosseineen on suosittu retkeilykohde. Kansallispuisto soveltuu osittain myös liikuntarajoitteisille. Ketunlenkki sekä Kaakkurin-, Koppelon- ja Korpinkierrokset kutsuvat ympäri vuoden eri pituisille poluille kaakkoissuomalaiseen luontoon ihastumaan luonnontilaisiin metsiin. Muista pakata reppuun hyvät eväät ja kuumaa juotavaa! Voit halutessasi lukea lisää Kaakkois-Suomen kansallispuistoista Kaukokaipuusta.

Katso kaikki Foxy Lady -mallit täältä »

Linnansaari

Saimaannorppa-korvakorut

Laajoista selistä tunnettu Saimaan järviluonto on upea kesäkohde ja saimaannorpan koti. Linnansaaren kansallispuistoa pääsee tutkimaan kaikkein parhaiten veneen kyydistä ja talvisin retkiluistellen. Korvakorut ovat saaneet inspiraation Linnansaaren kansallispuiston merkistä löytävän norpan turkista, jonka kaunis kuviointi on kaikille tuttu.

Katso kaikki Saimaannorppa-mallit täältä »

Teijo

Nummi-korvakorut

Vaaleanvihreinä kimaltavat Nummi-korvakorut ovat saaneet nimensä Teijon kansallispuiston harvinaislaatuisen ja omintakeisen lettosuon mukaan. Lyhyiden reittiensä puolesta etenkin päiväretkeilyyn soveltuva Teijo on myös harmaapäätikan koti. Vain tarkkasilmäisin kulkija voi nähdä tämän harmaanvihreän linnun kiipeilemässä lehtipuiden rungoilla.

Katso kaikki Nummi-mallit täältä »

Koli

Auringonnousu-korvakorut

Ukko-kolin huipulta, Kolin kansallispuistossa, aukeaa huima näkymä yli Pielisen. Nämä maisemat ovat aikanaan ihastuttaneet Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltiä ja Juhani Ahoa. Joko pian olisi sinun vuorosi? Vai onko tämä kohde kansallismaisemineen sinulle jo vanha tuttu?

Katso kaikki Auringonnousu-mallit täältä »

Petkeljärvi

Lampi-korvakorut

Petkeljärven kansallispuistossa rajakarjalan kulttuuri ja sotahistoria humisevat alueen ikihongissa. Kirkkaiden ja tyynien lampien välkkeessä voi retkeillä yli 10 000 vuotta vanhalla harjulla, jonka maisemat tempaavat kulkijan ajassa kauas taaksepäin.

Katso kaikki Lampi-mallit täältä »

Kolovesi

Pronssiaika-korvakorut

Lähde retkelle muinaisiin maisemiin Koloveden kansallispuistoon! Kalliorotkojen syleilyssä voit ihailla upeaita, ikiaikaisia kalliomaalauksia ja meloa Suomen kauneimpia reittejä.

Katso kaikki Kolovesi-mallit »

Päijänne

Laguuni-korvakorut

Komeat laguunit, harjusaaret ja jylhät kallioseinämät ovat Päijänteen kansallispuiston ominaista luontoa. Lähde melomaan tai tutustu Järvi-Suomen tunnelmiin Pulkkilanharjun luontopolulla. Kuuletko rantakallioiden seinistä kimpoilevan Kalasääsken huudon?

Katso kaikki Laguuni-mallit täältä »

Puurijärvi-Isosuo

Ulpukka-korvakorut

Puurijärvi-Isosuon kansallispuiston satakuntalainen kulttuurimaisema ja luontokeidas tarjoaa elämyksiä, jotka jokaisella kerralla hakevat vertaistaan. Tule tänne heti aamusta ja nauti luonnonrauhasta sekä upeasta maisemasta, kun aurinko värjää kaiken ulpukankeltaiseksi.

Katso kaikki Ulpukka-mallit »

Syöte

Luonnon rauha -korvakorut

Vaarametsät, talven tykkykuuset ja hiljaiset maisemat kruunaavat Syötteen kansallispuiston luontokokemuksen. Kaikista Suomen kansallispuistoista juuri Syöte on äärimmäisen monipuolinen ja luonnontilainen kohde, jossa voi hiljetyä luonnon kauneuden äärelle.

Katso kaikki Luonnon rauha -mallit täältä »

Saaristomeri

Baltic Mermaid -korvakorut

Kun kerran kokee Saaristomeren kansallispuiston suojaisat poukamat, vapaana laineilevat ulapat, yksinäiset majakat ja upeat auringonlaskut, sydämeen jää jälki, joka ei häviä. Kaipuu näihin maisemiin on ikuinen yhtä kuin on se fakta, että meriluonnon voi kokea jokaisella kerralla kokea uutena ja erilaisena.

Katso kaikki Baltic Mermaid -mallit »

UKK

Paratiisikuru-korvakorut

Laajoista kairoistaan tunnettu Urho Kekkosen kansallispuisto kätkee salaisuuden, jota ei usko siellä käymättä: keskellä kaukaisinta lapinkorpea avautuu vehreä ja vihanta Paratiisikuru, jota vain pienet perhoset asuttavat.

Katso kaikki Paratiisikuru-mallit täältä »

Torronsuo

Pure Gold -korvakorut

Suomen syvin suo, Torronsuo, säilöö arkistoihinsa salaisuuksia, jotka vain Äiti Maa tietää. Aamuauringossa kimaltelevat pitkospuut ovat kuin Lapin taikaa kuljettava mutkainen suojoki. Jos näkymä ei olisi vailla tuntureita, voisi kuvitella olevansa kaukana pohjoisessa.

Katso kaikki Pure Gold -mallit »

PATVINSUO

Aapasuo-korvakorut

Itä-Suomen erämaat tunnetaan vanhoista aarniometsistään, kauniista aapasoistaan sekä hiekkarantaisesta Suomunjärvestä, jota kutsutaan Patvinsuon kansallispuiston sydämeksi. Näillä main asuu myös kontio, metsän valtias, tuttavallisemmin karhu eli mesikämmen. Se on kuitenkin kova piileksimään, joten voit rauhassa syödä eväsleipäsi ja nauttia suoluonnon kauneudesta.

Katso kaikki Aapasuo-mallit täältä »

PYHÄ-HÄKKI

Punamulta-korvakorut

Etelä-Suomen kauneimpana ikimetsänä tunnettu Pyhä-Häkin kansallispuisto on tikkojen ja tiaisten koti. Ikivanhoja, monisatavuotisia petäjiä ja kilpikaarnaisia mäntyjä pääsee ihailemaan vaivattomasti, sillä kansallispuisto on helppo saavuttaa. Vieraile myös Poika-ahon kruununmetsätorpalla, joka kertoo tarinaa syrjäseutujen varhaisista asukkaista.

Katso kaikki Punamulta-mallit »

Mallisto täydentyy kevään 2020 aikana.

Etusivulle