MAKEEn tarina

MAKEEdesign perustettiin vähän vanhingossa, onnellisen sattuman kautta. Elettiin vuotta 2007, ja kierrätysdesign-buumi oli juuri rantautunut Suomeen.

Savonia-Ammattikorkeakoulun Kuopion Muotoiluakatemiassa tuolloin teollista muotoilua opiskellut tyttäremme pyysi äidiltään Päiviltä Marianne-karkkipapereista ommeltua lampunvarjostinta, sillä se sopisi hyvin silloiseen musta-valko-punaiseen sisustukseen.

Lampunvarjostin syntyi, mutta karkkipapereista valmistui muutakin: karkkipaperipussukan ensimmäinen proto näki päivänvalon, eikä aikaakaan kun otimme yhteyttä eri brändeihin ja tiedustelimme lupaa käyttää heidän kääremateriaalejaan tuotteissamme. Monet lähtivät innoissaan mukaan (osa myös kohteliaasti kielsi käyttämästä kääreitä) ja toimittivat ”roskapostia” kotiimme, ja iloksemme kääreitä alkoivat kerätä myös asiakkaamme.

Myös Taitoshopit lanseerasivat vuoden pituisen keräyksen, jonka aikana heidän liikkeisiinsä sai tuoda käärepapereita, jotka edelleen toimitettiin meille.

Tässä kuvassa esiintyy yksi ensimmäisistä MAKEEn valmistamista pussukoista.

MAKEEdesign

Monen koon karkkipaperipussukat

Yllä olevassa kuvassa esiintyy yksi ensimmäisistä MAKEEn valmistamista pussukoista, joka on reissannut perheenjäsenemme matkassa ympäri maailmaa. Midi-kokoiseen pussukkaan sujahtavat niin passi kuin matkaliput.

Midi-kokoista pussukkaa voi käyttää myös meikkipussina, penaalina tai vaikka kutimille. Vain mielikuvitus on rajana! Ja jos etsit hauskaa lahjaideaa, voit ostaa ystävällesi hänen mielimakeisensa pussukkana ja laittaa pakettiin myös ”oikean” tuotteen. Nam!


MAKEEt maailmalla

? Näiden 14 vuoden aikana MAKEEn tuotteita on myyty ja myydään edelleen ympäri maailmaa; tuotteita on tilattu niin Taiwaniin, Japaniin, Espanjaan kuin Saksaan, myös Ruotsiin.

Lisäksi meiltä löytyy jälleenmyyjiä myös Suomesta.

♻️ Olemme myös olleet pystyttämässä kierrätysdesign-aiheista Öko Design -näyttelyä Budapestissä (2009), jonne FinnAgora (Suomen kulttuurin, tieteen ja talouden keskus Unkarissa) halusi kutsua MAKEEt tuotteet edustamaan Suomea. Samaisena vuonna MAKEE edusti myös Tarton Suomi-päivillä.

Miten paljon näihin vuosiin onkaan mahtunut!

MAKEEdesign

Asusteista kortteihin

Nykysin tuotevalikoimamme on laajentunut ja kasvaa koko ajan. Ammennamme inspiraatiomme luonnosta, kauniista sävyistä ja hukkamateriaaleista, joita pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon kaikissa tuotteissamme.

? Ilahduta perhettä kauniilla, käsintehdyllä vauvakortilla! Kaikki korttimme valmistetaan käsityönä Suomessa, ja niiden materiaaleina käytetään kartonkia, nahkaa ja kangasta. Kortit ovat kooltaan A6 ja ne ovat sisältä tyhjiä. Kortin hinta on 6 €.

❤️ Mikäli haluat, voit myös ostaa uudelle äidille lahjaksi samasta nahkasta valmistetut Hapsu-korvakorut.

Nykyisin valikoimamme kattaa pussukoiden lisäksi myös monenlaiset asusteet, korut ja kortit.

onnittelukortti vauvalle

Suomalaista käsityötä, rakkaudella

Kaikki tuotteemme valmistetaan käsityönä Suomessa, Hämeenlinnassa sijaitsevalla työpajallamme.

Perheyritykseemme kuuluu koko kuusihenkinen joukkomme ja jokaisella meistä on oma roolinsa yrityksen toiminnassa: Yksi auttaa sivujen päivittämisessä, toinen valokuvaa ja kolmas keksii tuotteille nimiä. Myös perheen isä on akiteerattu napsuttelemaan hintalappuja ja kiinnittämään korvakoruja niiden pahvitaustoihin.

Olemme myös leikkimielisesti ottaneet yrityksemme toimitusjohtajaksi Rauno-kanimme, joka aika ajoin tekee hulvattomia tarjouksia Facebook-sivuillemme sekä Instagram-tilillemme.

Yrityksen takana on kuitenkin äitimme Päivi, joka aloitti uransa ompelijana pienessä ateljeessaan. Vaatepuolen yritystoiminta jatkuu kuitenkin edelleen, mutta on muuttanut muotoaan siskokatraan nuorimman tyttären Marissan kanssa yhteistyössä syntyneessä Green House Wear -yrityksessä.

karkkipaperipussukka
karkkipaperipussukat
karkkipaperipussukka
Hapsukorvakorut